_Ζυμώνουμε μαζί κιμά, ρύζι, μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λάδι.
_Βάζουμε δύο λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει και στο μεταξύ πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπαλίτσες. Μόλις το νερό είναι έτοιμο, τα ρίχνουμε μέσα απαλά μαζί με τα κομμένα καρότα και λίγο αλάτι ακόμα.
_Βράζουμε το φαγητό μας για 40′ περίπου και, 10′ πριν το κατεβάσουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό, ώστε το φαγητό μας να έχει αρκετό ζουμί.
_Μόλις είναι έτοιμο, φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
_Χτυπάμε τα ασπράδια για λίγο να γίνουν απαλή μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, το λεμόνι και στη συνέχεια σιγά-σιγά ζωμό από τα γιουβαρλάκια μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα του αυγού.
_Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού.