_Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
_Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
_Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και το σοτάρουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε και το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό να βγάλει ο πελτές τη γεύση του και το άρωμά του.
_Προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τα ντοματάκια κονκασέ και 3 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Μόλις μαλακώσει το κρέας, αδειάζουμε τη κατσαρόλα στο ταψί το βάζουμε στο φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
_Ανακατεύουμε ελαφρά να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό.
_Το αφήνουμε να ψηθεί 40′-50′ περίπου ώστε να μαλακώσει τελείως το κρέας και το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.