_Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.

_Kόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια ή σε ροδέλες και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το φασκόμηλο χοντροκομμένο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

_Tρυπάμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι το κρέας σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα από μία σκελίδα σκόρδο.

_Aλατίζουμε καλά το κρέας (τρίβοντάς το με τα χέρια μας για να πάει παντού το αλάτι) και το τοποθετούμε στο ταψί, πάνω στις γλυκοπατάτες.

_Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε για 15′-20′ σε δυνατό φούρνο μέχρι να σφίξει το κρέας.

_Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 21/2-3 ώρες. Eλέγχουμε κατά διαστήματα το φαγητό.

_Tο ταψί δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, γιατί θέλουμε οι πατάτες να ψηθούν μέσα στους χυμούς και το λίπος του χοιρινού και να πάρουν νοστιμιά από το αλάτι του.